Тернополяни пропонують дозволити продаж слабоалкогольних напоїв з 11 до 22 години

Опубліковано:
28 Травня, 2022

«Дозволити продаж слабоалкогольних напоїв та пива під час воєнного стану з 11:00 год до 22:00 год», – таку петицію 24 травня зареєструвала Анастасія Вишневська.

Зокрема, у тексті петицій авторка зазначає:

«Щоб і надалі мати змогу підтримувати економіку країни, зберігати та надавати робочі місця, забезпечувати виробничі потужності та уникнути фактору підняття цін на продукцію під час воєнного стану — прошу збільшити час для продажу слабоалкогольних напоїв та пива, а саме, з 11:00 до 22:00 (На сьогодні —встановлена заборона продажу слабоалкогольних напоїв та пива після 17:00).

В умовах воєнного стану, як і в мирний час, важливо оперувати категоріями економічної доцільності. Обмеження по часу, які встановили на продаж слабоалкогольних напоїв та пива, до 17:00 — не несуть користі, більш того – такі рішення спричиняють шкоду для бізнесів та економіки загалом. Адже час до 17:00 – це робочий час, в який купувати більшість споживачів немає можливості. А втрата планового доходу, згодом змушує звільняти правцівників, або зменшувати заробітну плату, збільшувати ціну на інші товари, щоб компенсувати відсутність надходжень, зменшує сплату податків, а інколи змушує закривати бізнес повністю.
До прикладу, інших областях, зокрема, у Львові, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях, Луцьку – час продажу продовжили до 20-22 години»,
пише у документі Анастасія Вишневська.

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській раді, за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #петиція, #продаж алкоголю у тернополі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: