Лише у Тернополі і на Площі Ринок у Львові музикантам заборонено використовувати звукопідсилювачі

Опубліковано:
26 Травня, 2022

Громадський активіст з Тернополя Максим Черкашин в одному зі своїх постів написав про те, що серед усіх міст України, використовувати звукопідсилювачі музикантам на вулицях заборонено лише у Тернополі і частково – на Площі Ринок у Львові. Також це питання порушують у Харкові і Вінниці.

Максим Черкашин вирішив дослідити цю тему, після того, як у соцмережі Facebook музикантка Лада Кирилюк Тивончук написала про конфлікт з поліцією після свого виступу на вулицях Тернополя:

«З українських міст ЦЕ заборонено лише на Площі Ринок Львова та у Тернополі.

З самого ранку я наштовхнувся на пост про конфлікт у Тернополі між поліцейськими та вуличною музиканткою . У пості виконавиця скаржиться на поліцейських, які заборонили їй виступати на вулицях Тернополя через використання нею звукопідсилювачів. Правоохоронці посилались на рішення виконкому, у якому йдеться про неприпустимість використання звуковідтворювальної апаратури та ударних інструментів.

Загалом міська рада Тернополя намагалась врегулювати питання виступів вуличних музикантів ще у 2011-му, коли визначила місця виступів для них. А у 2016-му вже заборонила використання звуковідтворювальної апаратури та ударних інструментів. Зроблено це все для спокою мешканців, які проживають неподалік. Хоча авторка посту доречно\риторично запитує щодо відео-бордів із звуковим супроводом (як на театральному майдані), хоча сюди ж можна й додати вуличне радіо на зупинках громадського транспорту, які є значно галасливішими за митців.

Досвід інших міст України

З того що я нагуглив про регулювання цього питання іншими містами України, то їх лише три:

Харків – лише планують врегулювати

Вінниця – просять врегулювати ))

Львів – намагаються, і здається, їм таки вдалось знайти оптимальний варіант. Чому намагались? – бо приймали декілька рішень, між якими визначали їх дієвість та ефективність. І ось до чого дійшли:

Нова програма вуличних виступів передбачає поділ Львова на кілька ареалів, у кожному з яких діятимуть свої правила та обмеження.

Ареал 1, який обмежений площею Ринок. Тут допускаються акустичні виступи біля фонтанів без використання звукопідсилювальної апаратури, ударних інструментів. У цьому ареалі дозволені виступи з 16:00 до 22:00 у п’ятницю та з 12:00 до 22:00 у вихідні та святкові дні. У інші дні тижня виступи музикантів на площі Ринок заборонили через скарги місцевих жителів.

Ареал 2 – це вулиці, прилеглі до площі Ринок, та зона, обмежена вул. Театральною – вул. С. Гавришкевича – пл. Данила Галицького – вул. Підвальною – вул. Валовою. У цій зоні допускається використання звукопідсилювачів для вокалу та лише одного інструмента. Тут музикантам дозволять грати з понеділка по четвер з 16:00 до 22:00, а у п’ятницю, вихідні та святкові дні з 12:00 до 22:00.

Ареал 3 – це територія міста, яка розташована поза другим і першим ареалами. У цій зоні правила найбільш лояльні до музикантів: вони зможуть використовувати будь-які музичні інструменти та виступати з 16:00 до 22:00 з понеділка по четвер. У п’ятницю, вихідні та святкові дні — з 12:00 до 22:00.

Я справді не знаю, чи це рішення ідеальне і справді задоволені як мешканці так і музиканти, але тут можна лайкнути Львівську міськраду за прагнення знайти оптимальний варіант», – пише Максим Черкашин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #черкашин
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: