Сьогодні розповімо про актуальне питання, а саме післявоєнну відбудову. Нам вдалось розшукати планування – відбудови часів Першої світової війни в Галичині, які датуються 1916 роком.

До вашої уваги цитата із видання «Відбудова знищених осель в східній Галичині. Українська загорода: проекти хат і будинків господарських».

«Таке то буває наше село; люблять його поети, малюють малярі, а і дороге воно кожному українському серцю. Таке, яке воно є, повстало анї припадково анї після накинених звідкіля теорий, а витворили його потреби і умови строго примінені до кліматичних і ґеольоґічних умов, до природи, окруженя, до характеру, звичаїв і обичаїв населеня, супроти котрих кожда подробиця навіть має своє глубоке уґрунтованє. Так витворив ся вигляд сіл, так званий “стиль”, і форми нашого будівництва, котрого нам легковажити не вільно. Се народві цїнности. Зваживши все повисше думаю, що питанє, як відбудувати село наше, є просте. Опиратись стисло на істнуючих традициях, відноситися до них з пошаною і любовю до свого і своїх, узгляднити новочасні вимоги культури, господарства і гіґієни».

null
null
null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #тюрми на галичині
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: