Священний Синод ініціював процес передачі Києво-Печерської лаври ПЦУ. Почаївська лавра – на черзі?

Опубліковано:
25 Травня, 2022

23 травня в Синодальній залі Митрополичого дому – Резиденції Предстоятеля Православної Церкви України при Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі, відбулося чергове засідання Священного Синоду Православної Церкви України. У засіданні взяли участь усі його члени.

За повідомленням офіційного сайту ПЦУ, за поданням Предстоятеля Синод обрав насельника Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва архимандрита Антонія (Фірлея) єпископом Бориспільським, вікарієм Київської єпархії, пише “РІСУ”.

У повідомленні сказано, що, враховуючи особливе значення Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, як святині всеукраїнського та світового значення, з метою подолання наслідків неканонічного підпорядкування цього монастиря владі Московського Патріархату, на пропозицію Митрополита Київського і всієї України Епіфанія, Синод вирішив утворити у складі релігійного об’єднання Української Православної Церкви (Православної Церкви України) релігійну організацію «Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра (чоловічий монастир) Православної Церкви України», затвердив її Статут та визначив, що вона має безпосереднє пряме підпорядкування Предстоятелю Православної Церкви.

Синод також просив Предстоятеля звернутися до Кабінету міністрів України з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври ПЦУ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #православні, #релігія, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: