Компанія «Бучачагрохлібпром» успішно завершила посівну

Опубліковано:
23 Травня, 2022

Про те, як проходить посівна кампанія на Тернопільщині в умовах війни, в ефірі програми «Сильні разом» телеканалу «Тернопіль 1» розповів директор товариства з обмеженою відповідальністю «Бучачагрохлібпром» Казимир Попіль.

За його словами, посівна кампанія для «Бучачагрохлібпрому» пройшла успішно. Засіяли близько 26 тисяч гектарів землі на території п’яти об’єднаних територіальних громад у Тернопільському і Чортківському районах.

«Посівну ми почали 9 квітня і завершили 30 квітня. Погода тоді була сприятлива. Уже почали сходити культури, і хоча зараз бракує вологи, немає дощів, але сподіваємося на добрий урожай. Близько 40-% – це озимі культури. Посівна відбувалася в непростих умовах, адже війна внесла свої корективи. Багато засобів захисту і мінеральних добрив знаходилися за межами області, чимало було сконцентровано на Київщині. Але, завдяки тому, що ми мали деякі запаси пального та власні автомобілі, і що наші водії – сміливі люди – ми вивезли необхідні засоби захисту і насіння з Київської області», – каже Казимир Попіль.

Більше про посівну на Тернопільщині стухайте у програмі «Сильні разом».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучачхліб, #сильні разом
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: