У Львові зводитимуть будинки за стандартами посиленої безпеки. А як у Тернополі?

Опубліковано:
17 Травня, 2022

Міський голова Львова Андрій Садовий зауважує, що в Україні не залишилося міст, де громадяни могли б почуватися у безпеці. Він розповів, що з огляду на це, у Львові вирішили зводити будинки за новими стандартами посиленої безпеки.

«На жаль, безпечних міст в Україні більше немає. Поки російська недоімперія залишається нашим сусідом, кожен із нас — потенційна ціль.

Але ця загроза не має зупиняти розвиток. Тому треба думати про безпечне майбутнє.

Сьогодні на виконкомі ухвалили рішення про нові принципи будівництва у Львові. Отож, тепер всі забудовники зобов’язані працювати за новими стандартами посиленої безпеки. У всіх будівлях має бути підземний паркінг, облаштований для подвійного призначення. А це означає, що його частину потрібно адаптувати для комфортного перебування протягом певного часу з можливістю обігріву. Окремі санвузли, розкладні крісла, місце для зберігання харчів, резервуар для води. У частині існуючих паркінгів немає ліфтів, що одразу робить його недоступним для людей з інвалідністю. Це теж врахували. Також це стосується навчальних закладів та інших установ. На фото — підземне укриття, яке вже облаштовано у Львові. Так має бути у кожній новобудові.

Посилена безпека квартир. Тут став у нагоді досвід Ізраїлю. На кожному поверсі у межах квартири треба облаштувати захисну кімнату з мінімальною площею 9 квадратних метрів. Стіни і перекриття цього приміщення повинні бути з міцного армованого бетону. Вікна — захищати сталеві віконниці. Двері повинні витримувати тиск ударної хвилі.

Це стандарти, які ми запроваджуємо на рівні міста. Чи це можливо? Так, і світовий досвід це доводить. Безпека — пріоритет номер один. У нас немає іншого вибору», – написав у мережі Facebook Андрій Садовий.  

Тернопільська міська рада наразі не повідомляла про плани на зміни стандартів будівництва у місті.

null

Фото Андрій Садовий
null

Фото Андрій Садовий
null

Фото Андрій Садовий

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #львів, #садовий
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: