Тушкована паркова печериця на шкварках та смальці

Опубліковано:
17 Травня, 2022

Печериці – це гриби, які відносяться до класу агарікоміцетові, порядку агарикових, сімейства шампіньонових, роду печериця (лат. Agaricus). В Тернопільській області даний вид, який ще називають тротуарним(бо насправді шляпки грибів підносять плитку та асфальт), є повсюди біля людських жител.

Цього, 2022, року вперше вдалося зібрати гриби в парку неподалік після дощику невеликого в пʼятницю. І вже в неділю 15 травня зʼявились перші печериці.

Щодо збору грибів: не бійтесь рвати їх, а не зрізати ножем. Все рівно міцелій(грибниця), що утворений гіфами, знаходиться глибоко в землі, тому спосіб збору кінцевих утворів наземних немає ніякого значення.

Чищення печериць: як такої власне чистки ці гриби не потребують; достатньо забрати землю з них та ледь обрізати кінчик ніжки; далі порізані гриби кладемо в підсолену воду на пів години, потім в друшляк і під сильним струменем води миємо до 5 хв; гриби стають білі-білі та продезінфіковані розчином солі.

Інгредієнти: очищені гриби – 200-400г, 1 середня морквина, 1 середня головка цибулі, 1 столова ложка смальцю та 1 ст. л. шкварок, 1 ст. л. борошна, перець чорний мелений, сіль, зелень до смаку.

Спосіб приготування: смалець та шкварки кладемо на середню підігріту пательню та сипимо в неї порізану моркву. За 5 хв. додаємо гриби та все зверху покриваємо січеною цибулею. Суміш солимо та перчимо до смаку та ретельно перемішуємо. Підсмажуємо гриби й моркву до золотистого кольору(десь близько 5-10хв.) та заливаємо водою до повного покриття. Так тушкуємо ще 7-10 хв. і доливаємо горнятко(150-200мл) розмішаного борошна у воді, продовжуємо тушкувати 5-7хв. Ось страва і готова майже. За бажанням, можна приготовану страву зверху посипати січеною зелениною – цибулею та петрушкою. Смачного!

Примітка: Приготовані будь-яким чином паркові печериці мають особливий смак і на зубах просто хрумтять. Довгої обробки не потребують, навіть, коли «перестраховщики» готують дані гриби до 40-60 хв, що зовсім не потрібно, то й тоді печериці хрумкають на зубах.

null

Фото: Віктор Аверкієв
null

Фото: Віктор Аверкієв
null

Фото: Віктор Аверкієв

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #віктор аверкієв
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: