У Тернопільському художньому музеї діє виставка картин Юрія Чумака

Опубліковано:
17 Травня, 2022

У Тернопільському обласному художньому музеї триває виставка картин живописця-монументаліста, графіка, педагога Юрія Чумака.  Художник представив 82 станкових живописних твори. У цьому музеї – це п’ята персональна виставка автора і найбільш об’ємна.

«На картинах Юрія Чумака – любов сина до землі-матері, який глибоко знає її історію і вболіває за її долю. Історія України має багато трагічних і героїчних сторінок. Саме героїчні сюжети, із завзяттям виписані енергійним, експресивним мазком, переважають в живописі Юрія Чумака – сцени з нашої минувшини з сарматами, древніми слов’янами, козацька доба. Крім героїко-епічних сюжетів, ми бачимо Чумака – лірика, який опоетизовує традиційну українську обрядовість – серія купальських картин. Працює автор також в жанрах портрету, натюрморту, пейзажу», – розповідає заступниця директора музею Ольга Ваврик.

Експозиція діятиме до 12 червня.

Юрій Чумак — також автор декоративних монументальних розписів у багатьох громадських спорудах в Тернополі та містах області, близько 100 ескізів до тих розписів зберігаються у фондах худобного музею. Митець — учасник багатьох збірних виставок в Україні та за кордоном. Автор персональних виставок в музеях, бібліотеках Тернополя і області.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: