Патрулювання міста та затримання порушників: у Тернополі працює добробат «Тайфун»

14.05.2022 20:20   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Порушення комендантської години та громадського спокою – це те, з чим найчастіше у Тернополі мають справу бійці добровольчого батальйону «Тайфун», які патрулюють місто спільно з поліцейськими.

В опублікованому днями дописі на сторінці батальйону пишуть, що як би не було прикро, але постійно доводиться стикатися з порушниками комендантської години, які, до того ж, часто перебувають в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння. За два тижні лише наші бійці затримали таких понад три десятки. Більшість цих громадян перебували в стані сп’яніння або якраз розпивали алкогольні напої в громадських місцях. Вже є випадки, коли в руки правоохоронців порушники потрапляють повторно.

Окремо звертають увагу на те, що нерідко в Тернополі нетверезі громадяни не тільки порушують громадський спокій та порядок, а ще й сідають за кермо. Таким чином вони не лише наражають себе на небезпеку, а й ризикують життям та здоров’ям оточуючих.

Попри те, що в нашому місті обмежили час продажу алкоголю, а авто нетверезих порушників вилучають на потреби армії – громадяни все одно нехтують ПДР та сідають за кермо в стані сп’яніння.

До прикладу, одного із таких порушників ми виявили 3-го травня за кермом автомобіля марки Volkswagen Т-5, номерний знак ВО3007ВХ. Драгер показав 1,73 проміле, що підтвердило підозру про стан сп’яніння чоловіка. І такі випадки, на жаль, не поодинокі.

У батальйоні нагадують – працюють спільно з правоохоронцями і всі порушення фіксуються належним чином.  Тож, сподіваються, що вищезгаданий автомобіль, завдяки відповідальній роботі батальйону та поліції, передадуть військовим, щоб ця машина могла допомогти їм наблизити нашу перемогу.

«Не поменшало і випадків, коли порушниками правопорядку стають неповнолітні. Тож, ми знову хочемо звернутися до батьків підлітків – поговоріть з дітьми ще раз. Адже діти в комендантську годину можуть потрапити в неприємності. Ми щодня маємо справу з тими людьми, які можуть становити загрозу вашим дітям на вулиці. Поясніть їм і усвідомте самі – ігнорувати правила, заборони та вимоги воєнного часу не можна», – наголошують в одному із дописів на сторінці батальйону в соцмережах.

Серед затриманих є й так звані «закладчики» – ті, хто розповсюджує наркотичні речовини та, навіть, нетверезі водії. Таких осіб відразу передають правоохоронцям.

Окрім патрулювання вулиць міста, бійці батальйону також перевіряють тих осіб, які перебувають під домашнім арештом. Адже підозрювані можуть повторно скоїти злочини або не виконувати умови домашнього арешту, поки чекають на рішення суду. Тож, їх варто контролювати. Від початку травня представники нашого батальйону спільно з поліцією навідались до майже 20-ти таких осіб.

Ще один випадок, на який хочемо звернути увагу, стосується грального бізнесу. Наші бійці виявили та, спільно з правоохоронцями, припинили діяльність зал ігрових автоматів. Нелегальний заклад працював в районі автовокзалу.

В тому ж районі наші бійці зафіксували і порушення комендантської години торговими закладами. Йдеться про два кіоски, які працювали після 23:00. З працівниками провели профілактичні бесіди.

В одному із дописів на сторінці батальйону також є нагадування про те, що в комендантський час пересуватися містом без спеціального дозволу заборонено: «Порушуючи вимоги воєнного часу, ви не лише додаєте роботи патрулям, а й наражаєте себе на небезпеку. Будь те відповідальними та обережними!», – наголошують у добробаті «Тайфун».

Нагадаємо, комендантська година в Тернополі діє з 23:00 до 5:00.

null

null

null

null

null
null
null

null

null
null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі