Окупанти розпочали наземну операцію захоплення заводу «Азовсталь»

Опубліковано:
13 Травня, 2022

Російські загарбники не полишають спроб захопити завод «Азовсталь» в окупованому Маріуполі.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Українські воїни, що захищають місто, тримають оборону в повному оточенні та постійно здійснюють контратаки, які призводять до значних втрат ворога у живій силі та техніці.

 

13 травня росіяни розпочали наземну операцію проти українських захисників.

«Окупанти під прикриттям обстрілів намагаються по землі прорватись всередину заводу. Практично в прямому етері. Ситуація день на день стає складнішою», — написав радник мера Маріуполя у Телеграм.

Окупанти намагаються зламати опір українських воїнів, постійними бомбардуваннями з літаків та артилерійськими обстрілами.

Нещодавно у Генеральному штабі повідомили, що деблокувати Маріуполь військовим шляхом складно, це може призвести до значних втрат.

 

За словами військових, для деблокування Маріуполя потребує зусиль значної кількості військ. Підрозділи Збройних сил України зараз перебувають за 150-200 км від окупованого міста.

Представник Генштабу підкреслив, що планування будь-яких операцій не є темою для публічних обговорень.

Також він додав, що раніше в Маріуполь доставляли боєприпаси, засоби зв’язку та медикаменти, але ця можливість зникла після того, як інформація про це стала публічною.

Бійці полку НГУ «Азов», які залишаються в Маріуполі разом з іншими українськими підрозділами продовжують відбивати намагання ворога штурмувати «Азовсталь».

Військові наголошують, що не збираються здаватися в полон окупантам та виконують наказ Генерального штабу тримати оборону.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #азовсталь, #війна в україні, #маріуполь
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: