«Что», «Волынская резня»: суд за державну зраду заочно засудив екс-тернополянина Царьова

11.05.2022 10:49   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Колишнього нардепа України Олега Царьова котрий дитячо-юнацькі роки провів у Тернополі, навчаючись спершу у школі №7, з шостого класу перевівся у школу №10, яку і закінчив у 1987 році, заочно засудили до 12 років в’язниці за сепаратизм та заклики до зміни конституційного ладу.

У березні цього року генеральний прокурор Ірина Венедіктова повідомила, що Царьову висунули підозру у державній зраді через його пропозицію здати український Кривий Ріг російсько-окупаційним військам.

Вирок виніс Шевченківський районний суд Києва. Адвоката Олега Царьова на засіданні не було. Про це повідомляє медіа-проєкт «Ґрати».

Колишнього тернополянина визнали винним у публічних закликах до сепаратизму, закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням ЗМІ.

За словами прокурора Юрія Ушастого, саме такий вирок – 12 років ув’язнення та звернення про позбавлення нагород та рангу держслужбовця – вимагало держобвинувачення. Хоча, наприкінці березня ц.р. Генпрокурорка Україна Ірина Венедіктова обмовилася, що наслідки для Олега Царьова за подібні злочини можуть бути суворішими, навіть довічне ув’язнення.

Крім того, суд звернувся до президента Володимира Зеленського, щоби Царьова позбавили ордену за заслуги 3-го ступеня, пише Номер Один.

Нагадаємо, що мабуть, найвідомішою стала цитата Царьова на ефірі Громадське.ТВ у 2014 році, куди його запросили як одного з кандидатів у президенти.

Ведучий Роман Скрипін запитав Царьова, коли розпочалася Друга світова війна.

Царьов почекав невелику паузу і потім спитав "Что?". На наполегливе прохання ведучого назвати дату початку війни Царьов спробував розповісти ведучому про Волинську різанину, за його словами, влаштовану "бандерівцями". На чергове питання про початок Другої світової, Царьов відповів "41-му".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі