Тернопільщину відвідав новопризначений Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Нови

Опубліковано:
6 Травня, 2022

На Тернопільщину завітав новопризначений Генеральний консул Чеської Республіки у Львові Давід Нови, а також його заступник – консул Владімір Кадлєц. Вони зустрілися з головою Тернопільської обласної ради Михайлом Головком. Під час зустрічі обговорили надання Чеською республікою гуманітарної допомоги переселенцям, які перебувають на Тернопільщині.

«Це перший візит Давіда Нови на Тернопільщину, відколи він призначений на цю посаду. Насамперед, в особі Генерального консула, я висловив подяку Чеській республіці за підтримку України. Чехія надала нашій державі військову допомогу на суму майже 3 мільярди крон, а це близько 128 мільйонів доларів. Також це перша країна, яка передала Україні радянські танки Т-72, ​​бойові машини піхоти БМП-1, які перебувають у її чинних резервах. Чеська республіка прийняла понад 300 000 українців, а для держави з населенням близько 10 мільйонів осіб – це значна цифра. З 1 липня 2022 року Чехія перебирає президентство в Євросоюзі. Під час зустрічі ми обговорили поглиблення співпраці між громадами Тернопільщини та адміністративними одиницями Чеської республіки. Враховуючи, що до 24 лютого цього року зовнішньоторговельний оборот Тернопільщини з Чеською республікою був незначним, як і інвестиції в економіку області, то чеській стороні звернув увагу на інвестиційну привабливість нашого краю і можливості використання його виробничого та експортного потенціалу», – розповів Михайло Головко. 

null

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Головок, #Давід Нова, #облрада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: