Схоже на те, що стрімка інфляція в Росії стосується не тільки рубля. Країну «накрила» девальвація розуму, совісті, людяності. Тотальне обезцінювання всіх, притаманних людству, емоцій та почуттів дуже чітко проглядалося на нещодавньому інтерв’ю Президента України Володимира Зеленського в реакції та запитаннях його російських інтерв’юерів.
Володимир Зеленський минулої неділі дав велике інтерв’ю чотирьом російським журналістам, представникам російських ЗМІ з YouTube-каналу «Зыгарь», телеканалу «Дождь», порталу «Медуза» та видання «Коммерсантъ».
Роскомнагляд заздалегідь заборонив публікацію, Генпрокуратура розпочала перевірку. «Нова газета» не стала брати участь; наступного дня вона закрилася. «Комерсант», чий журналіст був серед інтерв’юерів, не наважився на публікацію. Інтерв’ю Зеленського вийшло лише в “Медузі” та в YouTube.
Дуже влучно охарактеризував інтерв’ю Олександр Риклін, російський публіцист, громадський діяч. «Ця розмова яскраво висвітлила одну найважливішу обставину – з російськими журналістами говорив представник людської раси… На його тлі наші керівники взагалі не сприймаються як люди. Чи то інопланетяни, чи якась тупикова гілка розвитку, гримаса еволюції. З ними безглуздо говорити про мораль, етику, цінності, принципи. Просто тому, що вони «чужі»…»
Як такого, інтерв’ю не вийшло. Була відверта сповідь однієї людини, однієї нації, яку, виходячи з недолугої реакції журналістів та сумнівних запитань, вони навіть не почули. Якщо почули – то не зрозуміли. Можливо – навіть не намагались.
У російських журналістів, яким випала реальна честь взяти інтерв’ю у Зеленського, не знайшлося жодного людського слова або хоча б питання для справжнього, обраного народом, президента, чия країна горить у полум’ї війни, розв’язаної їхнім самопроголошеним «кремлівським старцем». Нічого, крім російської повістки, їх, по суті, взагалі не цікавило.
Історія звично розставила все по своїх місцях…
У якомусь сенсі Путін та Зеленський, Росія та Україна вже помінялися місцями. Ну й хто тепер у ролі клоуна, а хто – національний лідер? З ким усвідомив себе єдиним народ, а з ким залишилася зомбована, змучена великоімперськими комплексами сіра маса? Яка держава – морально розклалася, а яка – піонер духовного та економічного ренесансу? Відповідь очевидна, але мало прийнятна для Росії.
З інтерв’ю видно, що Володимир Зеленський щиро збентежений тим, що політику війни підтримує значна кількість громадян Росії. Для нормальної людини це нонсенс. Але у цьому немає жодного секрету. Їх усіх покусав скажений кремлівський щур, їм потрібне термінове інтенсивне лікування! На жаль, всіх уже врятувати не вдасться, але у багатьох напевно ще є шанс.
Головне – якнайшвидше назавжди позбутися джерела зарази – першоджерела «путінізму мізків».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: