Валентина Семеняк

Валентина Семеняк

журналіст, фотохудожниця, письменниця

«Провесінь» визнала найкращими бандуристок з Тернопілля

03.05.2022 23:09   Джерело: TeNews
Автор : Валентина Семеняк

Учні тернопільської викладачки Лариси Атаманчук неодноразово ставали переможцями найрізноманітніших, як Всеукраїнських так і Міжнародних конкурсів.

Щорічно під патронатом кафедри народних інструментів Національної музичної академії України відбувається Всеукраїнський фестиваль-конкурс виконавців на народних інструментах «Провесінь». Цьогоріч ХХVII-й фестиваль мав проходити з 3 по 6 березня 2022 року, а кінцевий термін подачі заявок визначався датою… 24 люте у Кропивницькому.

Незважаючи на воєнний стан, конкурс таки відбувся, маємо втішні результати для Тернопілля. Гран-Прі в Олесі Гаврилюк (бандура вокальна, 2 категорія). Також Олеся володарка диплому І ступеня у номінації «Бандура інструментальна, 2 категорія». Диплом І ступеня (бандура інструментальна, 1 категорія) у Юлії Рольської, диплом ІІ ступеня (бандура інструментальна, 1 категорія) у Христини Романюк (всі вони з Острівської музичної школи). «Бравіссімо, мої талановиті трудівниці!!! Горджуся вами! Ви – Божий дар і благословення, велика радість і втіха, справжній скарб, майбутнє нашої нації!»  – так написала у себе на сторінці в мережі ФБ їхня викладачка Лариса Атаманчук. Від себе додам, що прізвища цих обдарованих дівчат вже звучали серед переможців торік на Х Міжнародному конкурсі юних бандуристів «Волинський кобзарик». Тоді їм не став на заваді ані карантин, ані 200 учасників з  різних країн світу. Про статус конкурсу красномовно свідчить склад високоповажного журі. Це бандурний цвіт зі всієї України – Володимир Єсипок (Київ), Валентина Пилипчук (Луцьк), Ольга Беженар (Запоріжжя), Надія Брояко (Київ), Дмитро Губ'як (Тернопіль), Любов Мандзюк (Харків), Ніна Морозевич (Одеса), Людмила Посікіра (Львів), Наталія Турко (Рівне) та Віктор Мішалов (Торонто, Канада).

До слова. Серед вихованців знаної викладачки також Марійка Іваницька з Острівської музичної школи. В минулому вона дипломантка Всеукраїнського конкурсу бандуристів «Кубок Києва». Її творчий конкурсний доробок. 

щедрий на перемоги: двічі здобувала І премію на  вже згаданому Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Провесінь»(2016,2018) у місті Кропивницькому. У 2017 році стала лауреатом аж трьох конкурсів, а саме: І премія на V Міжнародному конкурсі юних бандуристів «Волинський кобзарик» у місті Луцьку, ІІІ премія на II Всеукраїнському конкурсі юних музикантів «Франкове підгір’я» у місті Дрогобичі, ІІ премія на Всеукраїнському фестивалі-конкурсі української народної пісні «Соловейко» у місті Тернополі. У 2018 році отримала І місце на обласному конкурсі «Творчість юних» та ІІ місце на Міжнародному радіоконкурсі «Кобзарський майдан».  І нещодавно ще одна перемога, правда вже без бандури: ІІ премія на І Відкритому конкурсі вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької (викладач Т. М. Григорчук), який відбувся через день після повернення Марічки з Києва.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі