Їхала цілеспрямовано у храм: молодій водійці, що заїхала у Катедру, вже вручили підозру

Опубліковано:
26 Квітня, 2022

Жінка, яка на авто в’їхала у тернопільський Архикатедральний собор, була під впливом наркотичний речовин. Їй вже оголосили підозру і мають обрати запобіжний захід.

Інцидент, який стався у ніч на 23 квітня у Тернополі, прокоментувала влада та правоохоронці під час брифінгу 25 квітня. 

Нагадаємо, водійка на авто в’їхала у храм та розтрощила плащаницю і престіл. Поліція її затримала і порушила кримінальне провадження за статтею 178 Кримінального кодексу України – «Пошкодження релігійних споруд чи культових будинків». Це передбачає покарання від штрафу до трьох років позбавлення волі, пише “Терен”.

– Сьогодні порушено кримінальне провадження, і ми розуміємо, що вона робила поворот перед Катедрою на площі і цілеспрямовано їхала в храм. На місці події працювала слідчо-оперативна група, збитки зафіксовано, підтверджено медично, що вона була в стані наркотичного сп’яніння. Слідство проводиться чесно і об’єктивно, ніхто від відповідальності не втече. Перевіряється кілька версій чи залучені інші люди до ганебного злочину, – каже начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. 

За словами очільника поліції області, за пів години до цього інциденту від цієї цієї жінки було повідомлення на лінію 102 про те, що в неї є конфлікт з чоловіком на вулиці Микулинецькій. На місце події виїхала поліція. 

Почали розбиратися, який конфлікт, в результаті вона сіла за кермо та почала тікати в сторону Центру. За нею поїхала патрульна, її загубили по вулиці Острозького. Після цього вона заїхала в Центр, це через хвилин 20 після 1-го дзвінка почала кружляти і заїхала в катедру, – зазначає Олександр Богомол.
Як повідомив обласний прокурор Андрій Миколайчук, цій водійці вручено повідомлення про підозру. 26 квітня суд розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу. 

– Зважаючи на обставини, прокурори будуть наполягати на обранні до неї найсуворішого заходу — тримання під вартою, – каже Андрій Миколайчук. 

Голова обласної військової адміністрації Володимир Труш запевняє, що справа під його контролем, а винна буде покарана за всією суворістю воєнного часу. Тому що за злочини, які вчинені під час війни, автоматично збільшується міра покарання.

Як повідомив настоятель Артикатедри отець Орест Павліський, двері храму ще з XVIII століття і пережили дві війни. За його словами, родина підозрюваної готова компенсувати завдані збитки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дтп катедра, #катедра у тернополі
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: