На підтримку України: музикантка з Тернополя взяла участь у концерті в Литві

Опубліковано:
20 Квітня, 2022

Концерт був частиною урядової програми “Каунас і Каунаський район – культурна столиця Європи 2022”.

У межах програми “Каунас і Каунаський район – культурна столиця Європи 2022” у Старому Запішкасі неподалік Каунаса відбувся концерт на підтримку України. Про це повідомила журналістка LB.ua.

Колектив, до складу якого увійшли двоє українських і четверо литовських музикантів, виконав два секстети Дж. Брамса. Ініціаторкою дійства стала скрипалька Барбора Валюкявічюте.

Опісля основної програми українські музиканти Олександра Васильєва (скрипка, Київ) та Софія Савчук (альт, Львів) та литовські Барбора Валюкявічюте (скрипка, Каунас), Арнас Кароліс Кмеляускас (віолончель, Вільнюс), Юргіс Юозапайтіс (альт, Вільнюс) та Повілас Якунскас (віолончель, Вільнюс) виконали “Мелодію” Мирослава Скорика – у пам’ять про жертви війни в Україні.

null

Фото з мережі Інтернет

Через особливості локації кількість глядачів була обмеженою, вільних місць у храмі, який слугує концертним залом, не було. Виступ литовсько-українського колективу транслювався у Facebook. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #концерт у литві, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: