Встановити пам’ятник Чорноволу на місці демонтованого пам’ятника Пушкіну просять тернополяни

Опубліковано:
18 Квітня, 2022

«Встановлення пам’ятника В’ячеславу Чорноволу на місці демонтованого пам’ятника Пушкіну», – таку петицію у єдиному реєстрі місцевих петицій зареєстрував 18 квітня Ярослав Косів.

Зокрема, у тексті петиції йдеться:

«В’ячеслав Максимович Чорновіл – український політик, публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації українського народу, політичний в’язень СРСР. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х — 90-х років. Герой України (2000, посмертно).

Ініціатор проголошення Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Разом із іншими видатними діячами започаткував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів. Засновник та головний редактор підпільного українського часопису «Український вісник». Кілька разів ув’язнений за «антирадянську агітацію та пропаганду». Перебував у мордовських таборах суворого режиму та на засланні. Сумарно пробув у неволі 17 років.

Вважаю що у Сквері В. Чорновола повинен бути саме його пам’ятник, як символ українського опору, української стійкості, та відданості Україні», – зазначає автор.

https://petition.e-dem.ua/ternopil/Petition/View/1404

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській  раді – за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пам'ятник Чорноволу, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: