«Тернопільщина звільняється від «совкової» атрибутики», - Голова ТОВА Володимир Труш

15.04.2022 10:23   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віталій Іванченко

Впродовж кількох днів в області демонтовано три пам'ятники: два у Тернополі та один - у Чорткові. Попри це на Тернопільщині залишилося чимало об'єктів, присвячених російській культурі чи її діячам, або ж вулиці, названі на честь російських письменників чи лікарів.

«Наполегливо просимо органи місцевого самоврядування провести інвентаризацію таких об’єктів та прийняти рішення про демонтаж чи перейменування», заявив на брифінгу Володимир Труш.

null
Голова ТОВА Володимир Труш на брифінгу ради оборони області

 

В Тернопільській ОДА рекомендують робити перейменування вулиць із залученням громадськості. Зокрема, створювати робочі групи за участю істориків та краєзнавців, які могли б рекомендувати для увіковічнення імена новітніх Героїв. Щодо демонтованих об'єктів, то рішення про їх подальшу долю приймають виконкоми. Їх можуть передати у музеї, військові частини тощо.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі