Діти – це Божі Небесні ангели і їхніми вустами часто говорить сам Господь. Ці тендітні створіння чисті душею та серцем, безпосередні та правдиві несвідомо(чи підсвідомо), у них в багатьох випадках слід вчитися дорослим. Як доказ цього пропонуємо розповідь одної мами, якій її дочка задала непросте запитання.

«Стався несподіваний і може трохи жорсткий (але такі часи) урок з етики. Нана, якій днями виповнилося сім, спитала в мене (раптом):

  • А може так бути, що росіянці не винні, їм просто путін наказав?

По-перше, це стало для мене шоком, бо моя дитина дбайливо вихована, викохана, можна сказати, в кристально чистій русофобії. Це та єдина людина в таксі, котра, поки вам всім ніяково, скаже водієві: «Я ПЕРЕПРОШУЮ, ПАНЕ, ВИМКНІТЬ РОСІЙСЬКУ ПІСНЮ, БУДЬТЕ ЛАСКАВІ!» Вона знає, що коти на вулицях лякливі, бо їх ображали росіянці. Вона знає, що її вчитель з малювання говорить російською, бо його батьки так сильно боялися росіянців, що змусили його самого стати росіянцем. І тут раптом таке припущення! Погодьтеся, це х…йня. Треба було щось робить. Я дістала ніж, дала його дитині і сказала:

 – Піди і убий Рауля (сусідський пес з яким вона грає). Дитина, звісно, сказала – ні.

– Я не дам тобі солодкого ніколи в житті, якщо ти не вб‘єш цього собаку.

– Мені не потрібна жодна цукерка в житті.

– Добре. Йди вбий хробака.

– Я не можу, це жива істота.

– Я не дам тобі дивитись мультики три роки.

– Ну й не треба.

– Ти розумієш? Якщо ти не хочеш вбивати, навіть я, твоя мати, не можу тебе змусити. А путін їм не мати, вони його навіть не знають особисто.

– А чому вони хочуть вбивати?

– Я не знаю. Ніхто не знає. Коли ми зрозумієм, світ стане кращим назавжди. Але навряд це відбудеться завтра. Може ти знайдеш відповідь».

Від автора. Батьки і, взагалі, дорослі намагаються відповідати на всі запитання дітей. Але це просто неможливо! Часом діти задають такі запитання, на які ще немає в людства відповідей, є просто різні варіанти припущень. Колись і мене 5-річна онука запитала було прямо в чоло: – А ти, дідусю, коли помреш?(Я їй розповідав в той час історії краю про звитяги наших пращурів). Ось і в даному випадку так. Можна дискутувати та казати, що потяг до вбивств у людей закладений в генах, що це залежить від виховання в родині, від навколишньої суспільної думки, від стану розуму і т.п. Але дитині потрібна коротка та однозначна відповідь. Що тут можна сказати? Лише одне: Люди, не порівнюйте московитів з тваринами, бо ті таких жахіть не роблять і це принизить всіх тварин на планеті. І це не звірства(ще раз – звірі такого не роблять, навіть самі хижі!), це садизм, сатанизм і напевно скоріше всього – тяжка і невиліковна хвороба психіки. Від цієї хвороби є тільки одне кардинальне лікування-терапія – смерть москалям!

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

Віктор Аверкієв

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна в україні, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: