Діагноз підтвердили офіційно: у жителя Чортківщини виявили небезпечне захворювання

Опубліковано:
6 Квітня, 2022

Житель Чортківського району захворів на дифтерію. Діагноз офіційно підтвердили медики.

У зв’язку з цим 5 квітня у Чортківській районній державній адміністрації відбулося позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ній прийняли ряд рішень, щоб унеможливити розповсюдження хвороби на території районну.

Як повідомили у Чортківській райдержадміністрації, хворий перебуває в стаціонарі інфекційного відділення Чортківської міської лікарні. Йому надали усі необхідні ліки та зробили відповідні аналізи. Його стан стабільний.

Працівники Чортківського міськрайонного центру ДУ «Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» провододять комплекс протиепідемічних заходів у вогнищі захворювання.

Як зазначають в департаменті охорони здоров’я ТОДА, дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Воно характеризується місцевим фібринозним запаленням (переважно слизових оболонок ротоглотки) та явищами загальної інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної та нервової систем, нирок. Факторами передавання також можуть бути предмети побуту. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання.

Попередити розвиток небезпечних ускладнень можна завдяки вакцинації дітей, згідно з Календарем профілактичних щеплень, і ревакцинації дорослих кожні 10 років.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дифтерія на чортківщині, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: