Над Тернопільщиною вночі збили російську ракету: уламки потрапили в резервуар, стався витік аміаку

05.04.2022 19:45   Джерело: TeNews
Опубліковано : Марта Сахно

Над Тернопільською областю ввечері 4 квітня збили ракету окупантів. Уламки потрапили на об'єкт, де зберігались рідкі мінеральні добрива. Стався витік речовини, основу якої становив аміак.

Про це повідомили голова Тернопільської ОВА Володимир Труш та очільник обласної ДСНС Віктор Маслей.

Ракетний обстріл стався о 23:30. Ракету націлили на один з об'єктів критичної інфраструктури, але ЗСУ збили її. Уламки пошкодили 6 резервуарів у Кременецькому районі, де зберігалися рідкі мінеральні добрива. Там стався витік речовини, основу якої становив аміак. Вже через декілька годин вдалося ліквідувати витік. 

  • Фахівці Тернопільського лабораторного центру періодично роблять обстеження навколишнього середовища. Відбулося також забруднення води у річці Іква. Так, жителям населених пунктів поблизу річки рекомендовано обмежити вживання води з криниць. У населені пункти доставлять питну воду, щоб люди не використовували свою воду з криниць, - повідомив Володимир Труш.

За словами Маслея, з одного резервуару речовину перекачали в інший резервуар, щоб не допустити витікання решти речовини. Він зазначив, що у річці Іква частково загинула риба.

Жителям визначених територій Кременецького району рекомендують не використовувати воду з криниць як питну. Її можна використовувати як технічну. Також забороняється вилов риби.

Підприємствам, які розташовуються по річищу Ікви, рекомендують не допустити потрапляння води з річки до промивки своїх засобів виробництва.

«Завантажили питну воду для людей. Сьогодні ввечері її будуть роздавати у цьому населеному пункті. Що стосується технічної води, ДСНС буде доставляти спеціальні резервуари, де можна її набрати», — зазначив Труш.

Маслей запевнив, що надзвичайних екологічних наслідків від витоку немає.

«Це вода просто зі збільшеним вмістом хімікатів, добрив, які використовуються у сільському господарстві», — сказав він.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі