Внутрішньо переміщені особи можуть отримати щомісячну допомогу у розмірі 3000 грн

Опубліковано:
30 Березня, 2022

Люди, які були змушені покинути свої домівки через російську агресію, можуть отримати допомогу на проживання. Це 3 000 тис. грн на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2 000 тис. грн на кожну іншу людину.

Щоб отримати допомогу необхідно стати на облік внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та подати заяву, щоб отримати допомогу на проживання особисто до органу соціального захисту населення, уповноваженої особи в громаді чи ЦНАПу в місці тимчасового перебування.

Виплати допомоги на проживання будуть здійснюватися щомісяця, починаючи з часу звернення, на банківський рахунок. Тим, хто подасть заяву до 14 квітня, також зарахують виплати за березень 2022 року. Виплати будуть тривати весь період діє воєнного стану + 1 місяць після його завершення.

Допомога внутрішньо переміщеним особам не буде включена до сукупного доходу сім’ї. Тобто всі інші види соціальних допомог, які ви отримували раніше, будуть виплачуватися також. Допомога на проживання не оподатковується – повідомили у департаменті соцзахисту населення Тернопільської ОДА.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ВПО, #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #переселенці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: