На Тернопільщині пшеницю висівають за технологією ноу-тіл

30.03.2022 08:15   Джерело: Доба
Опубліковано : Новини Тернопільщини

На Тернопільщині господарство сіє яру пшеницю у необроблений ґрунт, оскільки така технологія економить ресурси, зокрема пальне. Про це розповів головний агроном сільськогосподарського товариства у с. Байківці Сергій Якимець, інформує Суспільне.

«Зараз ми знаходимося на площі попередником соняшника, зразу після збору, більше тут ніяких обробітків ґрунту немає і сьогодні, весною зразу прямий посів сівалкою стерновою ярої пшениці. Через зміни клімату – посухи, різкі перепади температур, якраз ця технологія покликана всі ці нюанси згладити. Тобто, це є збереження вологи, якої ще є багато у шарі ґрунту після зими. Також це захист культур від приморозків, оскільки шар попередника залишається», — розповів агроном.

Зі слів агронома, на полях товариства планували посіяти кукурудзу. Але через війну плани змінили і тепер сіють яру пшеницю.

«Це не було в нашій структурі, але з огляду на події, змінили плани і зараз додаємо зернові, яру пшеницю, зокрема. Взагалі сіємо соняшник, кукурудзу, сою — це з ярих культур», — поділився Сергій Якимець. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Доба  

Коментарі