Як тернополянам отримати компенсацію, якщо у них вдома живуть переселенці

26.03.2022 19:13   Джерело: ІНТБ
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернополяни, які поселили переселенців, можуть отримати компенсацію. Про це повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Зокрема, йдеться про грошову суму, яку можна, до прикладу, витратити на оплату “комуналки”. За 1 день, який у вас вдома живе переселенець, ви отримаєте 14 грн. 77 копійок. Це за одну особу.

Перш за все слід зазначити, що отримати компенсацію можуть українці віком від 18 років. Також це люди, які є власниками житлових приміщень приватного житлового фонду і розміщували в себе переселенців безкоштовно. Отож, щоб отримати компенсацію спершу потрібно зайди на веб-портал Прихисток.

Далі власник приміщення зобов’язаний не пізніше наступного дня, коли надав житло, подати заяву у ЦНАП, що на вулиці Острозького, 6. У заяві зазначають прізвище, імя та по батькові кожного з розміщених осіб та до заяви додають копії документів, які посвідчують особи (паспорти, коди, свідоцтва про народження дітей тощо) Також варто пред’явити свій документ на право власності на житло, заявив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Для отримання компенсації власник приміщення не пізніше ніж на п’ятий день закінчення звітного місяця подає в ЦНАП відповідну заяву. Також варто наголосити, що біженці,які у вас проживають, повинні офіційно отримати статус внутрішньо переміщеної особи. Для цього їм необхідно зареєструватися в управлінні соціальної політики на вул. Лисенка, 8.

Вам можуть відмовити у виплаті компенсації, якщо з’ясується, що ви подали не вірні дані про кількість осіб, які у вас живуть. Або не вірно вказали інші дані, які були зазначені у заяві.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ІНТБ  

Коментарі