Найбагатші українці станом на 14 березня 2022 року за даними Forbes

Опубліковано:
24 Березня, 2022

Дане питання цікавить нині чи не кожного українця, а також як ці багатії допомагають державі у московсько-українській війні. Українці в Інтернеті досить гостро висловлюються про цих магнатів, бо ж все таки дійсно залишається маловідомою їхня благодійна діяльність для держави в умовах війни.

Forbes (це глобальна медіа-компанія, яка фокусується на бізнесі, інвестиціях, технологіях, підприємництві, лідерстві та способі життя) оновив глобальний список світових мільярдерів, зокрема, і українських, статки яких через війну значно зменшились.

Рінат Ахметов зберіг першу сходинку рейтингу найбагатших українців з оцінкою статків 4,2 млрд доларів. Однак, якщо порівнювати із лютим 2022 року, різниця колосальна: з початку війни Ахметов втратив 9,5 млрд доларів.

Співзасновники Grammarly Олексій Шевченко та Максим Литвин у глобальному списку вказані як громадяни Канади. Їхні статки американський Forbes без змін оцінює у 4 млрд доларів у кожного.

Статки Віктора Пінчука зменшилися з 2,6 млрд доларів до 1,9 млрд доларів. 900 млн доларів цієї суми припадає на нерухомість за кордоном, близько пів мільярда – на готівкові кошти та інші ліквідні активи.

Оцінка майна Костянтина Жеваго впала на 0,8 млрд доларів, до 1,3 млрд доларів, передусім через зниження вартості акцій компанії Ferrexpo. Його 50-відсотковий пакет, згідно з поточними котируваннями Лондонської біржі, коштує 578 млн доларів. Майже таку ж суму Жеваго зберігає у валюті.

Мільярдерами залишаються Вадим Новинський ($1,3 млрд), Влад Яценко ($1,1 млрд), Геннадій Боголюбов ($1,1 млрд) та Ігор Коломойський ($1 млрд).

Олександр і Галина Гереги, а також Петро Порошенко втратили статус мільярдерів з початку війни.

null

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #багатій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #статки, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: