Імена дітей сучасної національно-визвольної війни українців і чи впливають імена на долю людей?

Опубліковано:
23 Березня, 2022

Одного разу в Інтернеті трапилось чиєсь фото, де зображено хлопчика та дівчинку у 2025році з йменнями Байрактар та Джевелінка. Давня знайома написала до неї коментар, що краще було б назвати тих діток Іванко та Оленка. Відповідь моя була наступною.

Пані Оксана Підборачинська із с. Кобиловолоки Теребовлянської ОТГ сказала, що дітям необхідно давати християнські імена. Це безсумнівно правильно! Але можна давати подвійні ймення – спершу християнське, а друге, що виникло в горнилі національно-визвольної боротьби. Думається, що це не буде великим гріхом перед Господом нашим. Діти, які народилися в час війни будуть в майбутньому самими стійкими до всіх випробовувань, їх сам Господь загартував вогнем війни. До самого скону ці діти будуть памʼятати, що на світ Божий вони зʼявилися в бомбосховищах, бункерах, підвалах, в холоді, в нужді. І від цього нікуди не подінешся вже. Саме Байрактарчики та Джевелінки побудують вільну Україну, вільну від усіх на світі, в тому числі, й від корупції, здирств та лукавства. І вже вони своїх діток будуть називати одним іменем – Іванками та Оленками, Миколками та Марічками, Тарасками та Соломійками тощо. А після війни ці змужнілі діти виростуть і відродять так Україну, що нам і не снилось в самих гарних снах. Україна зміцніє економічно, стане провідною державою в світі(як колись і пророкувала Ванга), з нею не те, що будуть рахуватися всі інші держави світу, а будуть просто мати нашу Неню за керманича, керманича Миру, Справедливості, Правди на Землі. І НАТО зникне само по собі, а натомість Україна створить нову міжнародну інституцію чи загально-земне обʼєднання на кшталт Світова Громада Миру(СГМ). До неї приєднається більшість країн світу, а ті, що не приєднаються, все рівно будуть на 100% захищені від всіх негараздів спільним зобовʼязанням-обіцянкою(і не лише на папері, а й реально) країн спілки. А українці, коли будуть вітатися на всіх земних мовах, вони додаватимуть в кінці – Ми з УКРАЇНИ! Ну, а гасло «Слава Україні! Героям слава!» стануть звичним кожному мешканцю Землі, під Україною люди вже матимуть на увазі всю планету.

І це не утопічні мрії, а реальна майбутня реальність! Все в наших руках, браття й сестри, й у наших силах здійснити саме так, тільки потрібно дуже захотіти.

Перше, що люди зазвичай дізнаються про нас, – це ім’я, яке обрали нам батьки. І воно може дивовижним чином впливати на те, як нас сприймають інші, і отже, визначати все наше життя.

Ви напевно міркували про те, як батьки сформували вашу особистість – чи виховували вони вас в любові, чи були надто суворими, щедрими, вимогливими.

Але, можливо, ви не так часто думали про те, як могло вплинути на вашу долю дароване ними ім’я.

Втім, обрати ім’я своїй дитині – непросте завдання. Для багатьох батьків це випробування їхньої креативності або спосіб виразити свою особистість.

Ще пані Оксана повідомила, що у них в селі є старша жінка(десь біля 80 років) з іменем СталІна(наголос на літеру «і»). Таке ймення дав їй батько, який був затятим комуністом(але чесним і нікому поганого не зробив). І що? Нічого. Сталіна все життя прожила чесно і далі так живе, її поважають люди, вона набожна християнка. Так, що не все залежить від вибору імені батьками та виховання, а все залежить від особистості людини, її прагнень, життєвого стимулу, як вона вміє правильно оцінити навколишню дійсність та прийняти вірне рішення для самої себе.

Примітка: думка автора може не збігатись з думками інших людей.

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дитина, #доля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: