Поведінка самопроголошеного президента Білорусі показувала й те, що до такого кроку не готові і в Мінську. Про це в ефірі 24 каналу сказав експерт з міжнародної політики Олександр Краєв.

Армія Білорусі не зможе виконувати завдання

За його словами, військове командування Білорусі розуміє, що їхня армія наразі буде неспроможна виконувати завдання, які їм ставитиме путінський режим.

Якщо білоруська армія все ж вступить у війну (попри те, чи буде це повноцінний вступ всіма силами, які в них є, чи обмежені диверсійні групи), білоруська армія зазнає поразки, – наголосив Краєв.

Він пояснив, що всі ті війська, які зайдуть на територію Україну, будуть знищені. Українська армія навіть не залучає операційний резерв другої черги, не повністю залучила і Західний військовий округ.

Ми загалом готові до такого сценарію. Плюс, особливість території, де білоруси можуть наступати. Це не Схід України, де основні міста розташовані майже на кордоні з Росією. Їм доведеться 100 – 200 кілометрів просуватися під постійним вогнем від наших військ, які вміють воювати на цій території, на відміну від білорусів.

Якщо коротко – для білоруського режиму – це самогубство: не лише для війська, а й потенційно для політичного керівництва також.