Хохол – гордість, а не зневага українців

Опубліковано:
20 Березня, 2022

Всі побрехеньки москалів від нехватки розуму, що це образа для українців зовсім не підтверджується. Тому нині, в час московсько-української війни, велике значення має знання кожним українцем хто він є.

Найперше, сталася ця назва від наших відважних, волелюбних пращурів-воїнів з часів Київської Русі, та й значно раніше, ще з арійської доби, на голеній голові залишали довге пасмо волосся – чуприну або чуб. Мабуть, ще з арійських часів цей звичай зберігся в деяких районах Індії та в Тибеті. За свідченням візантійських літописців, такий чуб мав київський князь Святослав. Звичай носити чуби перейняли запорозькі козаки, які з властивим їм гумором називали їх оселедцями. Але, виявляється, не всім на Запорозькій Січі дозволялося мати оселедці, що були своєрідними відзнаками лицарства, честі, відваги та людяності. Заборонялося носити чуприни-оселедці недосвідченим воякам, брехунам, боягузам, злодіям, ошуканцям. Смертельною образою вважалося, коли хтось відтяв козакові «оселедця». Після знищення Січі москалячі царі силою голили чуприни всім козакам, а непокірних жорстоко страчували.

Та все таки українські історики та етнографи «копнули» глибше і вважають, що коріння слова слід шукати в тюркських мовах.

Так за однією версією воно походить від монгольського(з часів татаро-монгольського іга) «хал-гол» ( «хох-улу чи -олу)») – «синьо-жовтий» (за кольором символіки Галицько-Волинсокого князівства Д. Галицького). За іншою від кримсько-татарського «хо» – син і «хол» – сонце чи небо. В часи козацтва нападники-кочівники так кликали козаків.

Отже, браття й сестри Хохли, коли на вас так хтось каже, то щиро дякуйте, адже ми Сини і Дочки Сонця. Нас не ображають неуки різні, а навпаки – возвеличують.

Так, як москалі таким прозвиськом постійно ображали і ображають(на їх куций розум-полову) українців, то славне і кмітливе, гостре на язик козацтво не залишилось в боргу і придумало поговірку москалям у відповідь: «Шел хахол, насрал на пол, шел кацап(правильніше – ка-ка-цап) – зубамі цап!» І що зовсім не дивно так це те, що вони й нині ту непотріб цапають і смердять трупʼям на всю Україну, чого їм бажає і надалі кожен українець.

null

Фото з мережі Інтернет

 

null

Фото з мережі Інтернет

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хохол
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: