Швейцарія забезпечує житлом сотні українців: Як в’їхати в країну сьогодні

Опубліковано:
19 Березня, 2022

У країні українці можуть знайти місце проживання та користуватися транспортом безкоштовно

Сотням українських біженців, які залишають батьківщину через війну, допомагає Швейцарська армія, яка надає їм притулок і захист.

Про це повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на Schengenvisainfo.com.

Державний секретаріат з міграції Швейцарії (SEM) розпорядився, щоб на додаток до казармів Бюлах (ZH), де вже допомагають в екстреному розміщенні біженців, українцям також надані казарми Буре (JU).

Повідомляється, що більшу частину прибулих українців вже заселили в Бюлах і бурі, де тимчасово доступно в цілому 1800 місць. При цьому 1300 спальних місць можуть бути використані для тимчасового розміщення біженців до 27 березня.

“Перші українці були прийняті в казарми Бюлах 15 березня. Крім того, сьогодні в казарми Буре заселяються перші біженці”, — йдеться в повідомленні.

У Швейцарії на сьогодні зареєстровано понад 7 903 біженців з України, з яких 3 664 розміщені в індивідуальному порядку.

Федеральна рада Швейцарії прийняла рішення 11 березня активувати статус захисту категорії S для всіх осіб, які вирішать покинути Україну через війну і просять захисту у Швейцарії.

Армія Швейцарії забезпечує житлом сотні українців. Як в'їхати в країну сьогодніФото: Розміщуватися в країні українцям допомагає швейцарська армія (unsplash.com)

Умови в’їзду. Що означає статус S для українців у Швейцарії

До війни українці могли в’їжджати в країну без візи та вільно перебувати в Шенгенській зоні протягом 90 днів. Однак через війну українські біженці можуть продовжувати залишатися у Швейцарії рік і навіть довше завдяки наданню статусу захисту.

“Зі статусом S колективний захист може бути наданий певній групі людей на час серйозної загрози, особливо під час війни. Право на проживання у Швейцарії обмежено одним роком, але може бути продовжене. Статус S також дозволяє тим, хто потребує захисту, приєднатися до членів сім’ї в країні. Це багато в чому відповідає рішенню країн-членів ЄС”, – заявили у Федеральній раді.

Крім того, Swiss Refugee Aid (SFH) буде приймати всіх осіб, які прибувають до Швейцарії з приватними приймаючими особами або у співпраці з кантонами. Співробітники Swiss Refugee Aid також присутні у федеральних центрах притулку і організовують все необхідне для розміщення українців.

Армія Швейцарії забезпечує житлом сотні українців. Як в'їхати в країну сьогодніФото: У Швейцарії українці тепер можуть залишатися протягом року (unsplash.com)

Країною українці можуть подорожувати безкоштовно

Ще на початку березня в країні оголосили, що весь публічний транспорт в Швейцарії стає повністю безкоштовним для власників українських паспортів або ID-карт.

Зокрема:

TGV LYRIA: безкоштовне переміщення всіма поїздами за українським паспортом або ID-карткою.

SBB CFF FFS: безкоштовне переміщення всіма поїздами за українським паспортом або ID-карткою.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біженець, #війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #швейцарія
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: