"З російськими матюками треба боротися, а не пропагувати", – Михайло Головко про лайку на білбордах

19.03.2022 16:57   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віталій Іванченко
Голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко підтримав позицію Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря Возьняка та закликав прибрати лайливі слова з інформаційного простору.
 
Раніше цю позицію підтримав Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Він закликав жителів не лаятися, а більше молитися.
 
  На жаль, багато приватних компаній, в тому числі і не з Тернополя, почали в нас розміщувати білборди з матюками. Тому ми звертаємося до них: заберіть це. Наші діти не хочуть їх читати, – каже Михайло Головко.  Я є противником того, щоб ми в цьому рівнялися на орків. Вважаю, що нашу мову треба очищувати. В мене самого є гріх. Я теж часом можу вжити гаряче слівце і з цим борюся.
 
Очільник Тернопільської обласної ради зазначив: вважає, що українцям потрібно позбутися російської лайки.
 
– Сподіваюся, що після війни ми це будемо викорінювати. Щоб в українській мові не було російських матюків, а замість них – наша українська лайка. Вона набагато колоритніша і краща. Тому з цим треба боротися, а не пропагувати. Забрати з ефірів телеканалів, з сайтів, з білбордів. Щоб цього ніде не було. Нам потрібно повністю відходити від «руського міра». Від їхньої мови, церкви, матюків, традицій та звичаїв, – каже Михайло Головко.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі