Підприємства Тернопільщини сплатили втричі більше податку на прибуток

Опубліковано:
17 Березня, 2022

Організації, товариства та компанії Тернопільської області упродовж січня-лютого цього року до бюджетів усіх рівнів сплатили 57,6 млн грн податку на прибуток підприємств. Порівняно з аналогічним періодом минулого року це на 36,4 млн грн або 172 відсотки більше. Фактична сплата перевищила очікувані надходження і склала 299 відсотків або плюс 38,4 млн гривень.

До державної скарбниці за два місяці цього року надійшло 51,3 млн грн, а до місцевих – 6,3 млн грн податку на прибуток підприємств.

Упродовж першої половини березня юрособи нашого краю вже перерахували до Зведеного бюджету України 88,2 млн грн, з яких 78,9 млн грн отримав держбюджет, а 9,3 – тергромади.

На 326,1 тис. грн більше, ніж торік, суб’єкти господарювання Тернопільщини сплатили частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій. Надходження цього платежу за два місяці склали 1,2 млн грн: 514,8 тис. грн – до державного бюджету та 638 тис. грн – до місцевих.

В умовах несприятливих економічних тенденцій через воєнні дії саме якісне адміністрування податкових платежів покликане забезпечити своєчасне наповнення бюджету. До того ж підприємства прислухалися до прохання податкового відомства сплачувати податки наперед, аби уникнути фінансового колапсу.

До того ж, як повідомили у Тернопільській ОДА, економіка Тернопільщини нарощує потужності. Адже вже 40 підприємств з областей, де ведуться бойові дії, подали заявки на розміщення у Тернопільській області. 11 підприємств вже обрали локації та перевозять свої виробничі потужності.

Головне управління ДПС у Тернопільській області щиро дякує суб’єктам господарювання, які, сплачуючи податки, підтримують свою державу та забезпечують життєдіяльність економічних процесів у нашій країні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #податок, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: