Сьогодні вашій увазі пропонуємо ретро фото столітньої давнини, які походять із міста Кременця на Тернопільщині. На фото місцева святиня – храм Миколи Чудотворця, або собор Святого Миколая. Фото датуються 1910-1930-ми роками.

З історії будівлі відомо, що раніше це був костел. Перша письмова згадка, про який відома у 1538 році. Тоді це була дерев’яна святиня. Її назва була Успіння Пресвятої Богородиці.

Із 1606 р. храм перейшов у руки ченців францисканського ордену. Потім у першій половині XVII століття тут існував монастир.

Новий кам’яний храм у ренесансному стилі звели у 1631 р. Далі в 1832 р. францисканський монастир закрили, а його приміщення та майно передали православному храму.

У тому ж таки 1832 році храм був пересвячений у парафіяльну церкву Святого Миколая. Собор Святого Миколая. Храм діє до наших часів.

Тетяна Яцечко-Блаженко

null

Храм Миколи Чудотворця, листівка 1917 р.

 

null

Храм Миколи Чудотворця, листівка 1937 р.

Джерело фото: allegro.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кременець, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: