ЄС затвердив четвертий пакет санкцій проти Росії

Опубліковано:
15 Березня, 2022

Постійні представники ЄС затвердили у понеділок четвертий пакет санкцій проти Росії. 

Про це повідомило французьке головування у Раді Євросоюзу у своєму офіційному акаунті у Twitter

Новий пакет спрямований проти фізичних та юридичних осіб, причетних до агресії проти України, а також проти ряду секторів російської економіки. 

«Ці заходи набудуть чинності з моменту їх швидкої публікації в «Офіційному журналі» Європейського Союзу», – наголошується у повідомленні, оприлюдненому ввечері у понеділок.

Крім того, посли ЄС також схвалили заяву до СОТ щодо агресії Росії проти України, у якій йдеться про скасування переваг, якими РФ користується як член організації, та про припинення розгляду заявки Білорусі на вступ до СОТ.

Нагадаємо, учора міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що ЄС ухвалить рішення заборонити імпорт сталеливарної продукції з Росії, заборонити експорт предметів розкоші до Росії, заборонити будь-які інвестиції в видобуток та переробку нафти в Росії та розширити список олігархів, які потраплять у санкційний список. 

Також четвертий пакет санкцій передбачає нові обмеження проти найбільших російських нафтових компаній «Роснефть», «Транснефть» та «Газпром нефть». 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ЄС, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Росія, #санкції, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: