Столичний хірург волонтерить у лікарні на Тернопільщині

Опубліковано:
15 Березня, 2022

Втративши дім через війну, хірург Алі Джемілєв  із Києва продовжив рятувати життя уже на Тернопільщині. 

Про героя сьогодення розповіли на Facebook-сторінці Копичинецької міської ради.

Алі Джемілєва через бомбардування району, в якому проживав, був змушений покинути рідну домівку.  Зупинився в Копичинцях, де його прихистили знайомі. Зараз він працює хірургом у місцевій лікарні, оперує невідкладно хворих, доглядає за ними, робить перев’язки, обходить пацієнтів та призначає лікування.

“Алі вважає, що, коли приїжджаєш у якусь громаду, маєш бути корисним. Він одразу спитав, де тут лікарня, познайомився з керівництвом та колегами і приступив до роботи. Проживши у знайомих понад тиждень, зрозумів, що продуктивніше буде переїхати до лікарні – так не втрачається час на дорогу. Тому зараз і волонтерить, і мешкає там”, – повідомляють у дописі.

До початку війни медик проходив інтернатуру в Національному інституті хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова. Алі народився у Криму у сім’ї видатного уролога та делегата Курултаю кримськотатарського народу – Іси Джемілєва. Пішовши стопами батька, він вступив до «Кримського Державного Медичного Університету».

Проживаючи в умовах окупації, серце батька не витримало тієї біди, що знову звалилась на долю народу, і в 2015 Іса Джемілєв помер від серцевого нападу. Алі був змушений перевестися у «Національний Медичний Університет імені О. О. Богомольця» у Києві, який і закінчив у 2019 р.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #волонтер, #Джемілєв, #лікар, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: