Єпіфаній заявив, що вбивати ворога – не гріх

14.03.2022 21:15   Джерело: Обозреватель
Опубліковано : Новини Тернопілля

Предстоятель Православної церкви України митрополит Єпіфаній пояснив, що вбивство ворога не є гріхом. За його словами, український народ не прагне чужого, а захищає свою Батьківщину та свою землю.

Він наголосив, що ті, хто прийшов до нас із мечем, від меча і загинуть. Про це Єпіфаній розповів у ефірі єдиного інформаційного телемарафону на телеканалі "Україна 24".

"Ми як народ не прагнемо смерті тих, хто є нашими сусідами. Але оскільки вони прийшли в наш дім, ми захищаємо свою родину, свою Батьківщину, свою землю. Наші воїни захищають усіх українців. Захищати, вбивати ворога – це не гріх. Ми захищаємо, ми не прагнемо чужого. І той, хто прийшов до нас з мечем, він від того меча і загине", – зазначив Єпіфаній.

Також він закликав усіх православних українців до єднання. Він зазначив, що вся країна готова разом надалі будувати Православну церкву України, яка слугуватиме інтересам українського народу.

"Ми готові прийняти всіх з любов'ю. Ми готові разом надалі будувати Православну церкву України – церкву, яка служить і надалі служитиме інтересам українського народу. Я закликаю всіх православних українців до єднання. Кожна громада має право зібратися на збори та прийняти рішення щодо Кожен із вас на своєму місці в тій чи іншій громаді може зробити дуже корисну справу: ухвалити рішення про приєднання до Православної церкви України. Це у ваших руках, ви маєте право та можливість", – сказав предстоятель ПЦУ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Обозреватель  

Коментарі