Путін прибрав до рук Лукашенка, він його шантажує

Опубліковано:
13 Березня, 2022

Росія не полишає намірів залучити білоруські війська до вторгнення в України. Ризики такого розвитку подій досі зберігаються, адже президент РФ Володимир Путін повністю контролює свого білоруського колегу Олександра Лукашенка.

Про це в ефірі одного з українських каналів заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов.

“На превеликий жаль, остаточно ми не можемо сказати, що ця загроза повністю анульована. Тому що Путін тримає Лукашенко у своїх міцних руках. Він його взяв у роботу, тримає, шантажує. Як може, Лукашенко маневрує у цьому питанні”, – переконаний секретар. РНБО.

Підживлення у вигляді білоруської армії потрібне Кремлю як повітря – після нищівних втрат, понесених окупаційними військами в Україні. До цього моменту Білорусь використовувалася переважно як плацдарм для розгортання наступу Росії та “коридор” для доставки військового контингенту, палива, техніки та озброєння для окупаційних військ.

Туди ж, до Білорусі, росіяни вивозили значну частину своїх поранених та тіла вбитих, яких РФ таки зволила забрати.

Данилов застеріг білоруських військових від ув’язування у війну за Росії. І пообіцяв: відповідь на агресію проти України буде жорсткою.

“Якщо хтось із білоруських солдатів має бажання бути “вантажем 200″, то ми дуже швидко все це оформимо”, – підкреслив секретар РНБО.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #окупант, #Росія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: