На користь армії на Тернопільщині у нетверезих водіїв вилучили 14 автомобілів

13.03.2022 07:15   Джерело: 20 хвилин
Опубліковано : Новини Тернопілля

З початку воєнних дій в області на арештмайданчик потрапили 14 транспортних засобів, водії яких перебували за кермом у нетверезому стані. Патрульні поліцейські вилучають авто у порушників та передають на потреби збройних сил України, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Як повідомив заступник начальника відділу чергової служби Управління патрульної поліції в Тернопільській області Анатолій Кіт, вже шість таких автівок направлено для оборони військовим та працівникам інших силових структур. Серед порушників переважають мешканці області, однак є кермувальники й з інших областей.

Під час воєнного стану порядок відповідальності за водіння транспортом у нетверезому стані залишається незмінним: водії проходять освідчення, на них  патрульні складають адміністративні протоколи згідно статті 130 КУпАП. Автомобіль вилучають на арештмайданчик, а звідти, згідно з рішенням Тернопільської обласної військової адміністрації, його конфісковують на користь української армії.

Правоохоронці наголошують: керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння заборонено, зокрема і в період воєнного стану та закликають допомагати військовим не порушуючи Закон.

Громадян, котрі помітили водія у стані алкогольного сп’яніння, поліцейські закликають телефонувати на лінію 102 або за номером  067 – 673 - 65 – 69.

Яку машину конфіскували буквально вчора — дивіться на відео.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 20 хвилин  

Коментарі