У Тернополі рієлтори безкоштовно шукають квартири для переселенців

Опубліковано:
12 Березня, 2022

У Тернополі рієлтори безкоштовно шукають квартири для переселенців.

Про це розповіла Люба Лисак, власниця агенції нерухомості “Оранта”, яка разом з колегами створила об’єднання рієлторів, які безкоштовно шукають і надають житло для переселенців у Тернополі. 

“Працюємо ми другий тиждень цілком безкоштовно, ми з колегами створили гарячу лінію, до нас направляють біженців зі штабу міської ради, спершу направляли всіх підряд, т епер ми беремо тих, що хочуть жити хоча б від місяця і дальше, єдине, що до мене особисто ще звертаються, то де маємо там і поселяємо, я до своїх батьків, приміром. Є гаряча лінія – сворили базу – анкетку люди заповнють, і як тільки об’єкт з’являється, і тоді ми бігом по тих анкетах обдзвонюємо і кидаємо об’єкт. Ми поселяємо тих людей, ми беремо паспортні дані на ідентифікацію людей, що це буде перевірено. Всіх, хто має паспорт, проходять перевірку, – відзначила Любов Лисак. – Ми не беремо гроші взагалі, хіба якщо є дорогі квартири, і якщо орендарі готові, то можуть дати благодійний внесок, але не більше 30 відсотків вартості житла, а далі ми ті благодійні внески використовуємо, щоб приміром доробити ремонт в квартирі і здати її. За всіх не можу гарантувати, але кажу вам, що в більшості рієлтори уже два тижні працюють безкоштовно”.

За словами пані Люби, сьогодні рієлтори намагаються поселити усіх біженців, натомість, якщо і спостерігається підняття цін на нерухомість, то це виключно ініціатива власників житла.

“Дуже багато тернополян здають житло безкоштовно, через нашу агенцію ми здавали житло, вартістю від 0 – 700 доларів за квартири. Працюємо на своєму інтузіазмі. За свій рахунок ми їздимо, возимо, показуємо. Кожен день опрацьовуємо сотні заявок від переселенців. В перший тиждень були ще такі розмови, що мовляв покажіть щось краще, під кінець минулого тижня просять усе все, що є”, – сказала жінка. 

Як відзначила пані Люба, для рієлторів Тернополя головне зараз оперативність, щоб швидко поселити людей і перевірка документів, щоб потім не було проблем.

“Поки що ми оформляємо договори оренди на місяць, і люди платять власникам за місяць, але дехто каже, що буде жити до кінця війни, дехто збирається за кордон, всі по-різному, – наголосипа Люба, рієлтор. – При чому всі хочуть жити в місті, але Тернопіль ж самі розумієте. До нас приїжджають люди  – з Херсона, Харкова, Києва, Ірпеня, Ізюма, Білої Церкви, Полтави, Житомира. На сьогодні здебільшого люди переїжджають великими родинами – 8-10 чоловік. Багато є людей з обмежиними фізичними можливостями, багато вагітних, діже багато з маленькими дітьми”. 

Рієлтори Тернополя об’єдналися та місяць працюють безкоштовно, шукаючи та надаючи житло переселенцям, а далі, як відзначила пані Люба, буде видно. 

Щодо цін, то за словами рієлтора більшість тернополян розуміють ситуацію і надають житло навіть безкоштовно, є окремі випадки, коли власники завищують ціни, але люди все рівно поселяються, бо хочуть спокійно виспатися, коли над головами не літають бомби. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #житло, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #оренда, #рієлтор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: