Гривню не приймають в обмінниках Польщі: чому і що робити

Опубліковано:
8 Березня, 2022

Українці, які були змушені тікати зі своїх міст після нападу Росії до Польщі, не можуть вільно обміняти гривню на місцеву валюту злоті.

Про це пише видання для українців у Польщі inPoland. Причина в тому, що за останні дні української валюти було здано стільки, що їхня конвертація в злоті просто перестала окупатися.

Щоб підтримати українців, деякі компанії купують українську валюту за фіксованим курсом (за один злотий – 9 грн) та без жодного заробітку. Але вже зараз у польських обмінних пунктах спостерігається надлишок українських грошей.

Без ускладнень та спекулятивних змін курсу валют гроші можна обміняти за адресами:

  • Варшава – вулиця Свєнтокшиська, 32;

  • Варшава – площа Конесер, 10;

  • Вроцлав – вул. Олавська 9;

  • Катовіце – вулиця 3-го Травня, 18;

  • Гдиня – алея Перемоги, 256.

За звичайних часів проблем з обміном не було – здаючи 1000 грн, можна було отримати приблизно 140 злотих. Однак у разі перенасичення певною валютою, яку нема кому фактично купувати, ситуація змінюється. Лише першого тижня війни українці здали в польські пункти обміну 9 млн грн, натомість обмінники продали лише 750 тис. грн.

Як розповів виданню “Сегодня” фінансовий аналітик Олексій Лупоносов, щоб не потрапити до описаної вище ситуації, гроші краще зберігати на банківській карті, якщо ви плануєте виїзд за кордон. Можна також обміняти валюту безпосередньо у банках чи обмінниках на території України.

“Нашої валюти вже забагато в тій же Польщі, Словаччині. Вже кажуть: не треба нам цієї гривні! Так що поміняти на валюту тієї країни, в яку ви приїхали, буде дуже важко. З банківською карткою вам буде простіше – як розрахуватися, так і здійснити конвертацію валюти”, – каже експерт.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обмін, #польща, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: