Україна чекає на рішення щодо закриття неба або надання бойових літаків

Опубліковано:
8 Березня, 2022

Президент України Володимир Зеленський вкотре звернувся до західних партнерів щодо закриття неба над Україною або термінового надання бойових літаків та системи ППО для захисту країни від окупаційних ракет. Про це він повідомив у відеозверненні, передає кореспондент УНН.

“Вночі окупанти вдарили по Миколаєву. Прямо по житловим районам. З реактивної артилерії. Били по Харкову. Спальні райони мирного міста. Били по іншим містам України. Жодного воєнного сенсу. Просто терор. Тримають в заручниках мешканців Ірпеня, Бучі, Гостомеля та багатьох інших міст та містечок, селищ, які окупанту вдалось захопити. Тимчасово. Поки не отримають покарання, а вони отримають. Наші Збройні сили знають, як це робити”, – сказав Зеленський.

Президент зазначив, що ворог втомлений та деморалізований.

“Вони прийшли на нашу землю шукати те, чого тут ніколи не було. Боягузство. Згоду на рабство. Будь-якій нормальній людині страшно дивитись на згорілі будинки. Зруйновані панельні багатоповерхівки. Знищені звичайні машини. Ракети, авіабомби, “гради”, міномети… Проти людей. Відчуття – ніби це в іншій країні. Але це в нашій країні. В нашій. Яка завжди хотіла миру більш за усе”, – зазначив Зеленський.

Президент запитав, скільки ще потрібно смертей і втрат, щоб убезпечити небо над Україною.

“Чим мирні люди у Харкові чи Миколаєві відрізняються від Гамбургу або Відня? Ми чекаємо рішення. Очищення неба. Або силою, яка у вас є, або ви дасте нам бойові літаки і засоби протиповітряної оборони, які дадуть нам потрібну силу. Це допомога, яку світ повинен надати не просто Україні, а собі. Щоб довести – людяність переможе. Якнайшвидше”, – наголосив Зеленський.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #зеленський, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #окупант, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: