Турбота про інших – джерело спокою: священник УГКЦ з Тернопільщини

Опубліковано:
5 Березня, 2022

У Тернополі українська греко-католицька церква надала для переселенців російсько-української війни приміщення Карітасу. Там облаштували 70 місць. Про це Суспільному повідомив синкел Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ, отець Віталій Козак.

Також для потреб переселенців задіяли паломницькі будинки Марійського духовного центру, що в Зарваниці.

“Звичайно, акцент робиться на особливо вразливі категорії. Карітас приймав онкохворих дітей з їхніми матерями, Зарваниця – дітей з інтернату, що в місті Щастя. У приміщеннях є можливість помитися, комфортні ліжка, тобто досить хороші умови для проживання. Церква є для того, щоб підтримувати населення, наших вірян, захисників – це наша основна мета”.

Турбота про інших – джерело спокою: священник УГКЦ з ТернопільщиниОтець Віталій Козак в ефірі програми “Сьогодні. Головне”

У програмі “Сьогодні. Головне” священник розповів, що в перший день війни штатних капеланів викликали у військові частини і зараз вони постійно знаходяться там.

“Їх замінили на парафіях, тобто вони звільнені від парафіяльного богослужіння. Церква постійно є в контакті з тими військовими частинами, які зараз на кордоні оборони. Паніка і страх – це природні рефлекси нашого мозку. Сильні чоловіки і жінки мають бути носіями спокою у своїх родинах для своїх дітей, для своїх рідних. Для християн моментом сили є те, що навіть, коли ми страждаємо, ми пам’ятаємо, що не одні, хто страждає. Ми повинні пам’ятати, що в цей момент є люди, яким набагато гірше. Лише турбота про інших, жертовність приводить до спокою. Коли ми концентруємося виключно на собі, коли будемо думати лише про себе то, очевидно, ми цього не досягнемо. Але коли бачимо поруч інших і дбаємо про них, то це є шляхетне почуття, яке робить нас кращими і сильнішими”.

За його словами, молитва вірних УГКЦ відбувається онлайн у різних парафіяльних групах.

“Є цілодобова молитва Псалтиря, де щогодини наші спільноти моляться за Україну, за наших військових і також за пам’ять загиблих воїнів. Це ціна свободи, це наш вибір між свободою і рабством, правдою і брехнею. І цей вибір завжди вимагає жертви. Все, що є цінним, має ціну. Як би це гірко не звучало. Ми платимо таку ціну за свободу нашого народу, наших дітей, за свободу майбутніх поколінь українців. Це не є втрачені жертви, це не є змарновані чиїсь життя. Вони віддані за велику справу. І ми маємо пам’ятати про це, бо вони мотивують інших, мотивують нас усіх”, – каже отець Віталій Козак.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: