У Тернополі продовжують приймати людей із зони бойових дій

Опубліковано:
5 Березня, 2022

У Тернополі продовжують приймати людей із зони бойових дій. За добу в область прибуло майже 6 тисяч осіб. Про це Суспільному розповів голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

За його словами, частині з них знайшли житло, а інші поїхали за кордон.

Зокрема, в обласному центрі прийняли 15 осіб із Києва. Серед них – 11 дітей. Киянка Ольга, мама семи дітей, розповіла, що тиждень жили у сховищі.

“Наймолодшим двійнятам лише чотири місяці. Першу добу ми провели в підвалі власного будинку. Але там не було жодних умов. Ми самостійно провели світло, принесли води, але там було брудно і холодно. Він був не облаштований для такої ситуації. За допомогою місцевої територіальної оборони нас перевели в інше підвальне приміщення, де вже була вода, можна було поїсти і поспати на матах. Там ми провели ще шість днів. І вже потім виїхали з Києва, тому що з маленькими дітками в таких умовах було дуже важко”.

За добу на Тернопільщину прибуло майже 6 тисяч осіб

Вікторія з Києва розповіла, що встигли взяти найнеобхідніше.

“Діти в чому були, так і приїхали. В нас навіть не було часу на роздуми. У сумці тільки документи і зарядки. Взагалі нічого не встигли взяти”.

 

Чотирнадцятирічна Катерина десять років займалася танцями. З собою, крім медикаментів, взяла туфлі, у яких танцювала. Каже, це – пам’ять про улюблене заняття.

 

“Туфлі старі, але це для мене – важлива пам’ятка. В пам’ять про маму залишилися сережки, а про танці мені будуть нагадувати туфлі”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #біженці, #війна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: