Тернопільська тероборона повністю сформована та забезпечена

Опубліковано:
5 Березня, 2022

105 окрема бригада територіальної оборони сформована у повному обсязі. Військовослужбовці бригади забезпечені всім необхідним озброєнням зазначив голова обласної військової адміністрації Володимир Труш.

Наразі, військовослужбовці тероборони несуть службу на блок-постах, залучені до охорони важливих об’єктів інфраструктури, а також допомагають працівникам Укрпошти у розвезенні пенсійних виплат.

Підрозділи бригади готові до виконання завдань за призначенням. Також, триває формування добровольчі формування територіальних громад. Після того, як вони будуть сформовані, відбудуться навчання та буде видана зброя.

Мер міста повідомив, що сьогодні під час сесії міської ради прийняли низку змін до бюджету. Цим рішенням передбачено фінансування усіх необхідних видатків, пов’язаних із зарплатами та енергоносіями до кінця року. Окрім цього, додатково виділили 7 млн гривень на фінансування тероборони, а також збройних формувань; 30 млн гривень для резервного фонду на випадок надзвичайних ситуацій в місті, а також 2 млн гривень спрямують на гуманітарні потреби для допомоги переселенцям.

Сергій Надал розповів, що вчора місто отримало два гуманітарних вантажів з Литви та Польщі, а сьогодні в Тернопіль прибули 2 сучасні машини швидкої допомоги.

Як начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол Оперативні обставини на території області стабільні. У нас немає мародерства та крадіжок. Громадян просять з розумінням ставитися до перевірок на блок-постах та дотримуватися правил їхнього проходження.

Так, всі поліцейські підрозділи забезпечені зброєю.

Сьогодні, завтра правоохоронці будуть ходити по будинках та налагоджувати комунікації з жителями міста, з ОСББ. Ми розробили детальний план оборони міста, тому правоохоронці повинні знати де є проблемні місця, звідки відводити вогонь. Кожен поліцейський повинен бути на своєму пості.

Враховуючи ситуацію в Енергодарі, сьогодні щогодини працівники ДСНС проводитимуть моніторинг рівня радіаційного забруднення.

За попередню добу Тернопільщина прийняла близько 6 тисяч біженців. Частину з них вирішили їхати далі. Ми надали автобусами, які довезли людей до кордону. Ті, хто прийняв рішення залишитися в області, забезпечені житлом, харчуванням та теплим одягом.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #війна, #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тероборона
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: