«Пілот – наш, слова – ні!» Росія цинічно використала для своєї пропаганди українського полоненого

04.03.2022 18:19   Джерело: Обозреватель
Опубліковано : Новини Тернопілля

Росія цинічно використала для своєї пропаганди українського полоненого. Під катуваннями його змусили розповідати про "нацистів" в Україні та необхідність "дружби з братнім російським народом".

Про чергову маніпуляцію пропагандистської машини РФ попередив Центр протидії дезінформації при РНБО.

"Центр протидії дезінформації при РНБО України нагадує про підготовку Росією дезінформаційної кампанії. Для цього окупанти використовують полоненого льотчика. Як передає Командування Повітряних Сил ЗСУ, під тиском і загрозою розправи, льотчик дає інтерв’ю про націоналістів, ЄС та НАТО, куди Україні не потрібно йти, а потрібно дружити з "братнім" народом", – зазначили у Центрі протидії дезінформації.

 

Там також нагадали, що подібну тактику російські окупанти застосовують в Україні з 2014 року.

"Російська пропагандистська машина застосовує брутальну тактику 2014-го року, коли через катування окупанти змушували полонених говорити те, що потрібно російському телебаченню. НЕ ВІРТЕ! Льотчик – НАШ! Слова – НІ!", – наголошують у Центрі протидії дезінформації.

У ЗСУ пообіцяли зробити все, аби повернути українського пілота, що потрапив у полон до окупантів, додому.

"Командування Повітряних Сил ЗС України не має жодних сумнівів у патріотизмі та мужності молодого пілота, який за кілька днів успішно виконав не одне бойове завдання, захищаючи країну від російських окупантів! Зробимо все можливе, аби повернути хлопця додому!", – зазначено в повідомленні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Обозреватель  

Коментарі