Тернопільщина отримала гуманітарну допомогу з-за кордону: куди її спрямують

Опубліковано:
3 Березня, 2022

Майже 2 тонни гуманітарної допомоги передали на Тернопільщину з Підкарпатського воєводства Польщі. Це продукти харчування, засоби гігієни, одяг, електрогенератори та медикаменти для надання першої невідкладної допомоги. Про це Суспільному розповів радник голови облради з міжнародних питань Руслан Кулик.

“Це перший транш гуманітарної допомоги. Сьогодні її сортують. Всі чоловічі речі відправлять на передову, решту передадуть людям, які прибули на Тернопільщину з регіонів, де відбуваються бойові дії. Одяг не придатний для вживання, використовуватимуть для плетіння маскувальних сіток. Медикаменти та ліки формують в аптечки і відправлятимуть на блокпости та на передову”, – розповів Руслан Кулик.

Тернопільщина отримала гуманітарну з-за кордону: куди її спрямують

За словами Руслана Кулика, найближчим часом також очікують гуманітарну допомогу з Італії, Канади, Великобританії та Німеччини.

Тернопільщина отримала гуманітарну з-за кордону: куди її спрямують

Одяг, продукти харчування та засоби гігієни передали також в Тернопільський Архикатедральний собор. Їх привезли з міста Ферара в Італії, – розповів священик УГКЦ Роман Демуш.

“Прибуває також гуманітарна допомога від наших парафій з різних країн Європи. Від українців і не від українців, від італійців, французів, від німців, від дуже багатьох міст. Також будуть прибувати, вже в дорозі допомога з Генуї, з Риму. Це продукти, дуже багато продуктів, засоби гігієни, одяг”, – каже священник.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вфйна, #допомога, #кулик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: