Наші люди невтомні – пироги пішли для бійців на фронті

Опубліковано:
2 Березня, 2022

3 000 вареників з картоплею виготовили працівники, учні старших класів та їх батьки опорного закладу Теребовлянська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1.

У нас, на Заході таку страву називають пирогами. Може здатися, що така тема вже «приїлася» та нецікава через масове приготування пирогів для бійців ЗСУ людьми майже всієї України, але… Але ж пироги є однією із найголовніших національних страв та після сала знаходиться на другому місці за охотою споживання українців, а вже потім йдуть червоний борщ з часником, курка в майонезі, смажений кабанчик і т.д.

Директор навчального закладу Василь Пемковський ще й пів слова не промовив в оголошенні про толоку на виготовлення пирогів, як відразу зголосилось більше 20 чоловік. Ото вони наступного дня, в перший день весни, й поприносили більшість інгредієнтів страви, а саме – шкварки, олію, яйця, картоплю, сіль, а мішок борошна забезпечив підприємець-аграрій Роман Апостол. Як кажуть українці – гуртом і батька легше бити, а тут гуртом ліпили пироги і ой вже «били, били» хоч в розмовах тих клятих москалів. Від того пироги ліпились швидко і вилітали господиням з рук, мов ластівки.

А доправить їх до Києва і Василькова один родич працівниці школи, який повертається з доставки людей з районів бойових дій в Івано Франківську область. Також частину пирогів передадуть воїнам місцевої військової частини.

Смачного, наші любі герої! Слава Україні! Героям слава! Ми гуртом переможемо супостата!

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото – Руслана Ястремська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вареники, #війна, #волонтер, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: