Президенти восьми країн ЄС підтримали негайне надання Україні перспективи вступу

Опубліковано:
28 Лютого, 2022
Президенти Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини і Словенії підтримали негайне надання Україні перспективи вступу до Євросоюзу.

Про це йдеться у відкритому листі глав держав, передає Укрінформ.

«Ми, президенти країн-членів ЄС: Республіки Болгарія, Чеської Республіки, Естонської Республіки, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Польща, Словацької Республіки та Республіки Словенія твердо віримо, що Україна заслуговує на негайну перспективу вступу до ЄС», – йдеться у заяві.

Також глави держав закликають держави-члени ЄС консолідувати найвищу політичну підтримку України та дати можливість інституціям ЄС здійснити кроки для негайного надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС та розпочати процес переговорів.

«У цей критичний момент ми підтверджуємо нашу повну солідарність з Україною та її народом», – підкреслюють лідери країн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вступ, #євросоюз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: