Страва на вечерю: свинина з апельсинами

23.02.2022 22:16   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Інгридієнти:

1,2 кг свинячої корейки на кістці, сіль, мелений чорний перець за смаком, апельсин для подачі.

Для соусу: 2 апельсина, 2 ст. л. винного білого оцту, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. рідкого меду, дрібка солі, 1 зубчик часнику, соус гострий, мелений чорний перець за смаком.

Приготування:

Промити під проточною водою свинини, апельсини і очищений зубчик часнику. Все витерти насухо паперовими рушниками.
Вичавити сік з апельсинів в глибоку каструльку. Додати до нього щедру дрібку солі, чорний мелений перець, винний білий оцет, посічений зубчик часнику, соєвий соус, рідкий мед. Поставити каструлю на вогонь. Як тільки закипить, зменшити вогонь і виварити соус наполовину. У результаті має бути в міру густа соус.

На заздалегідь розпечену сковороду викласти свинину і обсмажити на сильному вогні з усіх боків. Завдяки цьому соки буквально «запечатуються», залишаючись усередині, і м’ясо виходить соковитим. Перекласти свинячу корейку зі сковороди у форму для запікання і посипати з усіх боків крупною морською сіллю та поперчити. Силіконовим пензликом щедро змастити апельсиновим соусом м’ясо з усіх боків.

Прогріти духовку до 190 градусів і поставити запікати м’ясо в режимі верхнього та нижнього нагріву впродовж 20 хвилин. Потім знизити температуру духовки до 180 градусів, знову змастити свинину соусом і запікати ще 20 хвилин.
Через 20 хвилин зменшити температуру до 170 градусів, Повторити все це ще двічі. В кінцевому підсумку м’ясо в духовці має бути 100 хвилин.
Перед подачею м’яса, необхідно дати йому ще трохи постояти в духовці. кілька хвилин. У цей час нарізати апельсин на кружальця і викласти на таріль. Порізати м’ясо по кістці і викласти поверх цитрусів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі