У Зарваниці завершалася реабілітація для військових російсько-української війни

Опубліковано:
23 Лютого, 2022

У Марійському духовному центрі «Зарваниця» завершалася відпочинкова реабілітація для військових російсько-української війни. Участь взяли також дружини військовослужбовців. Загалом участь взяли близько 40 осіб з різних регіонів України: Тернопільщини, Києва,  Миколаївщини, Харківщини, Одещини, Хмельниччини, Івано-Франківщини, Луцька.

Координатор у напрямку військового капеланства Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та  організатор цього проєкту отець Микола Квич каже, що з військовими спілкувалися про їхні проблеми та переживання.

«Ми не вчимо хлопців нічого нового, а лише нагадуємо їм про те, що з Божою допомогою та під Його опікою можна вирішувати будь-яку проблему, як повернутися в соціум після війни, як правильно поводити себе, адже військовослужбовець є прикладом для інших. Зрештою хлопці повертаються в сім’ї, до своєї дружини, дітей, тому наше завдання  боротися з наслідками, допомогти зрозуміти, що з ними відбувається, як давати цьому раду і навчитись приймати це життя» – розповідає військовий капелан.

Також військові та їхні дружини долучалися до богослужінь та спільних молитов перед чудотворної іконою Зарваницької Матері Божої, приступали до святих Тайн Покаяння і Євхаристії. Для родин військових провели майстер-клас «Майстерня красивих речей», малюнкова арт-терапія, перегляди й обговорення художніх фільмів, прогулянки та інше.

«Від цієї реабілітації у нам з дружиною тільки позитивні емоції. Спочатку всі соромились, але невдовзі ми стали відкритими і відверто розповідає свої історії. Наступного разу плануємо привезти сюди і нашу дитину», – каже учасник реабілітації Анатолій.

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зарваниця, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: