Три з половиною тонни спирту і 700 пачок цигарок без акцизів вилучили правоохоронці в господарстві на Микулинеччині

Опубліковано:
22 Лютого, 2022

Підакцизної продукції на суму понад 400 тисяч гривень виявили співробітники Теребовлянського відділення поліції у господарстві жителя одного із сіл Микулинецької селищної громади.

Чоловік займався реалізацією фальсифікованих горілчаних напоїв та цигарок.

Здійснюючи комплекс заходів по боротьбі із незаконним обігом тютюнових і алкогольних виробів, дільничні офіцери отримали інформацію про те, що 43-річний чоловік зберігає вдома спирт, який використовує для виготовлення фальсифікованих алкогольних виробів. Повідомлення підтвердилося.

Під час санкціонованого обшуку поліцейські  вилучили у нього три з половиною тонни спирту, понад 450 пляшок горілчаних напоїв різних торгових марок, 120 літрів спиртосуміші, розлитої у пластикові пляшки, підроблені марки акцизного податку, етикетки, порожню тару та корки. Окрім цього, в господарстві чоловіка знайшли більше 700 пачок цигарок без марок акцизного збору.

Зразки вилученої продукції направлені для проведення експертного дослідження. Правоохоронці встановлюють шляхи її походження. 

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 204 (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою незаконно виготовлених алкогольних напоїв) Кримінального кодексу. Санкція статті  передбачає  штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Теребовлянська  місцева прокуратура, інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області. 

Нагадаємо, на території краю триває всеукраїнська операція «Акциз». Мета – припинення нелегального розповсюдження підакцизної продукції без сплати податків.

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #микулинці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: